کاسنی (هندبا)

کاسنی، هندبا در کتب طب سنتی با نام‌های «هندبا»، «کاسنی تلخ»، «کاسنی وحشی» و «کاسنی صحرایی» نامبرده شده است. به فرانسوی ‌Chicoree و به انگلیسی ‌Chicory گفته می‌شود. گیاهی است از خانواده ‌Compositae جنس ‌Cichorium که دو گونه معروف آنکه یکی بیشتر مصارف غذایی و سالاد دارد و دیگری مصرف طبی دارد کاشته می‌شوند و نام علمی آنها به ترتیب ‌Cichorium endivia L (کاسنی اندیو) و دومی ‌Cichorium intybus L یا کاسنی وحشی ‌Chicoree sauvage می‌باشد. مشخصات گیاه کاسنی اندیو که به منظور مصارف غذایی و سالاد بیشت...
بیشتر

زعفران

اشاره ای به برخی خواص زعفران: اعتقاد بر این است که زعفران خون را غنی میکند و جریان خون را تسهیل و تسریع مینماید. آب رنگین خیس خورده زعفران براي تعداد زیادي از ناراحتی هاي زنانگی مصرف میشود، از جمله براي رفع بی نظمی در قاعدگی یا در موارد نبودن قاعدگی و یا درموارد خونریزی هاي خارج از اندازه بعد از زایمان یا براي مادرانی که جنین مرده در رحم دارند، به کار میرود. زعفران خشک براي تقویت معده مفید است و قاعده آور و مسکن میباشد ولی زنان حامله و باردار باید از خوردن آن احتراز کنند. زعفران براي تسریع بیرو...
بیشتر

جلوگیری از سرماخوردگی

یکی از راههای بسیار مؤثر در جلوگیری از سرماخوردگی آن است که: به محض آن که احساس کردید که حالت سرماخوردگی دارید، یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی را در یک لیوان آب جوش ریخته و پس از افزودن نصف یک لیموترش تازه (نه آبلیمو) آنها را خوب همزده و جرعه جرعه میل نمایید. این کار را صبح و عصر ناشتا تکرار نمایید و تا نیم ساعت پس از آن هیچ نخورید. انشاالله اثرات مثبتش را در خود احساس خواهید نمود.
بیشتر

به لیمو چیست؟

به‌لیمو (Lippia citroiodora) نام گیاهی است درختی از خانواده شاه‌پسند (Verbenaceae) که برگ‌های آن بوی لیمو می‌دهد و به عنوان دارو و ادویه استفاده می‌شود. گاهی به اشتباه آن را مخلوطی از میوه‌ی درخت بِه و لیمو می‌شناسند که تنها به دلیل تشابه نام است. برگ‌های این گیاه در درمان سوء هاضمه، نفخ، سرگیجه، دردهای میگرنی و عصبی و علائم سرماخوردگی به کار می‌رود و آرامبخش است. اسانس گیاه خواص حشره‌کشی و باکتری‌کشی دارد. مقدار مصرف آن بین 5 تا 10 گرم برگ در نیم لیتر آب برای تهیه آب آشامیدنی مطبوع است. ه...
بیشتر

خواص و فضیلتهای آیات قرآن کریم

قرآن کریم سراسر نور و رحمت و هدایت برای انسانهاست. با توجه به منابع متعدد، برای هر سوره یا آیه از قرآن خواص ویژه ای روایت شده است. برخی از این روایتها را میتوانید در زیر ملاحظه نمایید. برای مشاهدۀ خواص و فضیلتهای آیات قرآن کریم، فایل تنظیم شدۀ زیر را (که برگرفته از پایگاه جامع قرآن کریم به آدرس http://quran.anhar.ir/ است) پس از دانلود، مشاهده نمایید. خواص و فضیلتهای آیات قرآن کریم
بیشتر

تقویت حافظه

برای کم شدن فراموشی و افزایش حافظه، خوردن هر روزۀ سه پاره‌ی زنجبیل پرورده در عسل و نیز خوردن خورش به همراه خردل توصیه شده است. همچنین برای زیاد کردن حافظه و قدرت تفکرT هر روز سه هلیلۀ پرورده با قند خالص میل نمایید. منبع: تحفه شاهیه عباسیه‏: راهنمای تندرستی از نگاه پزشکی کهن، برگرفته از رسالۀ ذهبیۀ امام رضا (ع) مصرف خوراکی‌ها و یا گیاهان دارویی زیر برای افزایش حافظه و کاهش فراموشی بسیار مفید هستند: توجه به خوردن صبحانه، سیب‌زمینی با دارچین، روغن ماهی، تخم‌مرغ، روغن زیتون، لوبیا چیتی، لوبیا ...
بیشتر

عسل

وَأَوْحَى رَبُّكَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِي مِنَ الْجِبَالِ بُيُوتًا وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا يَعْرِشُونَ *68* ثُمَّ كُلِي مِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُكِي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلاً يَخْرُجُ مِن بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاء لِلنَّاسِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ *69* سوره النحل آیه 68 و 69 پروردگارت به زنبور عسل الهام نمود كه در كوهها و درختان و از آنچه بنا مي کنند منزل بگير، سپس از همه ثمرات بخور و راههاى پروردگارت را فرمانبردارانه، بپوى. آنگا...
بیشتر

شیرین‌بیان

شیرین‌بیان (Glycyrrhiza glabra L): گیاهی است از خانواده نخود (Leguminosae) که پودر ریشه آن برای درمان التهاب، درد و زخم معده و نیز ضد التهاب، خلط آور و شیرین کننده استفاده میشود. مقدار مصرف آن حدود 3 گرم پودر ریشه است که با نصف لیوان آب جوش دم میشود و تا 3 بار در روز قابل مصرف است. توجه: به دلیل بالا بردن فشار خون، بیماران با فشار خون بالا در خوردن آن احتیاط نمایند.
بیشتر

انار، میوه بهشتی

انار (Punica granatum) درختی است از تیره «Punicaceae» که به عربی رمان و به عبری ریمون گویند، پیدایش آن را برخی از ایران دانسته‌اند و امروز در بیشتر نقاط جهان دیده می‌شود و سابقه تقریبا چهار هزار ساله در ایران دارد. تجزیه انار «مقدار آب دانه انار 74 درصد می‌باشد. دانه انار بین 60 - 66 درصد انار را تشکیل می‌دهد و 80 - 85 درصد انار دانه انار آب آن یا شیره انار بوده و بدین ترتیب 50 درصد انار، آب انار است وزن مخصوص آب انار به طور متوسط 51 / 1 بوده و در یک کیلو اب آنار 145 گرم ماده محلول موجود اس...
بیشتر