تقویت حافظه

برای کم شدن فراموشی و افزایش حافظه، خوردن هر روزۀ سه پاره‌ی زنجبیل پرورده در عسل و نیز خوردن خورش به همراه خردل توصیه شده است. همچنین برای زیاد کردن حافظه و قدرت تفکرT هر روز سه هلیلۀ پرورده با قند خالص میل نمایید. منبع: تحفه شاهیه عباسیه‏: راهنمای تندرستی از نگاه پزشکی کهن، برگرفته از رسالۀ ذهبیۀ امام رضا (ع)

مصرف خوراکی‌ها و یا گیاهان دارویی زیر برای افزایش حافظه و کاهش فراموشی بسیار مفید هستند:

توجه به خوردن صبحانه، سیب‌زمینی با دارچین، روغن ماهی، تخم‌مرغ، روغن زیتون، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، عدس، لپه و سایر حبوبات که منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و مواد غذایی حاوی عناصر روی و یُد.

پسته، گردو، خشکبار، مویز، گلاب، گل سرخ، میخک (اوجین)، عرق بیدمشک، روغن هل، کُندر، فلفل سفید و سیاه، زنجبیل، زعفران، ریحان، دارچین، زردچوبه، هلیله (سیاه، زرد، کابلی)، بادرنجبویه، توت فرنگی، سیاه‌دانه، قره قاط، ماءالشعیر، آویشن‌شیرازی، ژینگوبایلوبا، رزماری (اکلیل کوهی)، سُعد کوفی، شاهسَبَرم رومی (اروانه شیرازی)، مصطکی رومی (کندر رومی)، حشیشه الحلیب (پولیگالای ویرژینی)، برگ‌بو، شقایق نعمانی، صندل، غافث، بلادر، پروانش، به‌لیمو، مریم‌گلی.