به لیمو چیست؟

به‌لیمو (Lippia citroiodora) نام گیاهی است درختی از خانواده شاه‌پسند (Verbenaceae) که برگ‌های آن بوی لیمو می‌دهد و به عنوان دارو و ادویه استفاده می‌شود. گاهی به اشتباه آن را مخلوطی از میوه‌ی درخت بِه و لیمو می‌شناسند که تنها به دلیل تشابه نام است.

برگ‌های این گیاه در درمان سوء هاضمه، نفخ، سرگیجه، دردهای میگرنی و عصبی و علائم سرماخوردگی به کار می‌رود و آرامبخش است. اسانس گیاه خواص حشره‌کشی و باکتری‌کشی دارد.

مقدار مصرف آن بین ۵ تا ۱۰ گرم برگ در نیم لیتر آب برای تهیه آب آشامیدنی مطبوع است. همچنین، دمکرده‌ی ۱ تا ۲ قاشق مرباخوری برگ تازه‌ی آن در نصف لیوان آب به تعداد ۵ بار در روز رایج است.

توجه: مصرف به‌لیمو برای بیمارانی که فشار خون بالا دارند باید با احتیاط صورت گیرد زیرا باعث بالا رفتن فشار خون می‌گردد. ضمناً اسانس آن ممکن است باعث تحریکات پوستی و یا ناراحتی‌های کلیوی شود.